Rondje wrakjes bij ZE3 en een Rescue oefening

imageHet was prachtig weer, rond de 26 graden, klein beetje wind… prachtig weer om een ochtend duik te maken,  met Sandra, Nancy, Marjan, Bart Jan, Stefan, Martijn, Herry en ondergetekende…

Vandaag stond een ontspannen duik op het programma, maar voor Sandra en Martijn was het anders, zij zijn nemelijk bezig met hun resque opleiding Knipogende emoticon.

imageWe zijn vandaag bij ZE3 gaan duiken, het kaartje testen… Natuurlijk hebben we alle bootjes gevonden, en zelfs door de oplettendheid van Stefan nog een extra roeiboot op een diepte van 17 meter… We vielen gelijk met onze neus in de boter… twee mooie grote snoeken bij de antenne Glimlach nadat we deze uitgebreid hebben begroet/bekeken zijn we doorgegaan naar de grote bak imageop 6 meter. Hiervandaan naar de 16 kwadraat om vervolgens naar het Huwelijksbootje te gaan. Inmiddels zitten we hier op 12 meter net onder de eerste twee thermo clines (4 meter en 10 meter) vervolgens naar een wit bootje op 14 meter en hier nog even over het talud heen gegaan (17 meter).

imageTerug kwamen we weer bij de twee snoeken terecht en hebben we nog een mooie reddingsactie van Sandra mogen aanschouwen Verraste emoticon. Hierna heb ik nog even als slachtoffer gespeeld, waarbij duidelijk gemaakt werd dat je een slachtoffer niet van voren moet benaderen i.v.m. een mogelijke paniekaanval Duivel. Martijn wist even niet wat er allemaal gebeurde maar zorgde uiteindelijk wel voor dat we allebei boven kwamen waar hij me rustig kreeg imageSarcastische emoticon. Vervolgens ben ik bij een tweede oefening rustig omhooggehaald en vervolgens aan boord gebracht met gebruikmaking van het redding zeil! Dit ging bijna vloeiend hahaha.

Kortom een leuke ochtend waar we veel lol hebben gehad en ook veel geleerd hebben Glimlach.

Hieronder een kort video verslag:

Advertenties

Over Kees Fransen

Een business consultant met drie grote passies, mijn gezin, het duiken en het vastleggen van deze mooie sport en voor mijn werk ICT automatiseringsprocessen.
Dit bericht werd geplaatst in Duiken, Vinkeveen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s