Meerval in de Toolenburgseplas

imageWeer een nieuw avontuur beleefd in de Toolenburgseplas in Hoofddorp. Sandra had wat problemen met haar vinnen… dus aangeboden dat ze een paar verschillende vinnen kon uitproberen voordat ze die definitief ging kopen. Ik kon de Scubapro Seawing Nova medium en de Aqualung Slingshot regular meenemen. Ik kon ze lenen van Johan en Léan Glimlach.

WP_20150715_09_21_00_Pro_LIEchter het afspreken van een locatie was lastig omdat ze eerdaags naar Aruba gaat om daar te duiken Knipogende emoticon. Hierop besloten we om dit doordeweeks te doen in de Toolenburgseplas. Maar omdat ze hier de laatste keer een meerval heeft gezien was er niet veel voor nodig om meer duikers mee te krijgen! Bart Jan, Stefan, Martijn en Paul gingen ook mee… Het zou Martijn zijn 100ste duik zijn! Kortom leuk feestje en helemaal top als we ook echt een Meerval, cat fish, te zien zouden krijgen! Paul kon helaas niet mee duiken, maar kwam ons wel even succes wensen Knipogende emoticon.

imageSandra gebruikte in de eerste duik de Aqua Slingshot, beviel haar heel goed Glimlach. Maar we waren nog geen minuut in het water of we zwommen zo tegen de meerval aan!! Toch een hele beleving hoor Zon. Deze meerval was niet zo groot, ergens tussen de 1,3 en de 1,5 meter. Maar toch al een behoorlijk brede bek Glimlach en helemaal niet schuw… komt ook recht op je af Glimlach. Nu viel het mij op dat deze een beetje een lachende bek heeft en daarom niet zo bedreigend lijkt…

imageHet zicht is niet zoals in de Vinkeveense Plassen, het is veel groener en lichter van kleur. Jammer dat het onder de 7 meter een heel stuk minder zicht werd… op 11 meter zag ik het verschil van bodem of voor me niet meer…

Na deze leuke duik hebben we bij het restaurant Long Island een kopje koffie gedronken Glimlach Martijn trakteerde, vanwege zijn 100ste duik Emoticon met brede lach.

imageNa de koffie hebben we de flessen vervangen en zijn we een tweede duik gaan maken, Sandra nu met de Seawing Nova van Scubapro (mijn favorieten). Nu de andere kant op, op ongeveer 6 meter zijn we naar de hoek met riet gezwommen en op 2 á 3 meter weer terug Glimlach. Echt wel een leuke duikstek hier hoor. Nog een mooie grote snoek gezien Verhitte emoticon en gefilmd! Halverwege raakte de groep verdeeld, maar zijn we toch lekker doorgegaan met duiken!!

Na de duiken hebben we weer een kopje koffie gedronken, sterke verhalen verteld en de administratie gedaan!

WP_20150715_13_57_02_Pro_LI

Kortom het was weer een prachtige duik dag met 2 leuke duiken! Hieronder een video verslag:

Advertenties

Over Kees Fransen

Een business consultant met drie grote passies, mijn gezin, het duiken en het vastleggen van deze mooie sport en voor mijn werk ICT automatiseringsprocessen.
Dit bericht werd geplaatst in Duiken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s