Leuke duik bij SDVP met BBQ als afsluiting

WP_20150705_11_10_38_Pro_LIZondag 5-7-2015 hebben we weer een volle agenda Glimlach. In de ochtend eerste duik met OWD cursisten , Bas en Jesse, waar Bart Jan mee in de weer gaat Knipogende emoticon en twee (eigenlijk 3) nieuwe duikers die ondergetekende begeleide. Voor Dirk en Adrie was het hun eerste duik in het Nederlandse water, terwijl het voor Rafael een soort imageherhalingsduik werd Emoticon die tong uitsteekt, Martijn was er vandaag alleen de ochtend duik bij . De planning was om na de tweede duik een BBQ houden naar Amerikaans model Knipogende emoticon. Sandra nam het heft in handen en organiseerde wie wat mee zou nemen Verraste emoticon dat ging haar prima af! Het weer voorspelde helaas niet veel goeds… maar we zouden het wel afdwingen… eindelijk was het zover, dan zou het niet doorgaan… omdat het weer niet meewerkt… tsssss

imageDe eerste duik was bij Zandeiland 8. Hier was het redelijk rustig… Door de slechte weersverwachting was het niet zo druk met bootjes, moet je bijzonder goed voor oppassen met dit mooie weer… er varen nogal wat mensen rond zonder vaarbewijs. Dus onverwachte opstijgingen zijn niet echt goed Grapje. We zijn daarom voor het eiland gebleven en niet eromheen waar het een stuk drukker was. Maar een rondje wrakjes en vervolgens naar de 13/14 meter waar het water heel helder is en je mooi het landschap kan zien, heuvels en glooiingen. Hier is het 15 graden er ligt verder geen objecten maar is wel mooi om tussendoor te glijden Knipogende emoticon.

imageVoor Adrie en Dirk was het best wel even wennen om met het dikke pak, extra lood en met kap te duiken, ook nog op een plek waar je heel makkelijk héél veel stof maakt. Het uit-trimmen in heel helder water op een vakantieoord of in Nederland, waar je met een dubbel 7 mm zwemt, is een behoorlijk verschil… Sukkelige emoticon. We (ik) heb(ben) een mooie snoek gezien… heb hem aangewezen, een stukje naast gezwommen maar blijkbaar hadden mijn buddy’s geen oog voor deze mooie vis, wellicht nog teveel met zichzelf bezig bij het uit-trimmen.

Bas en Jesse gingen ook bijzonder goed! (volgens Bart Jan) Nog een paar lessen en dan gaan ze ook voor de Open Water certificering.

imageimage

Na deze leuke duik hebben we natuurlijk koffie gedronken, administratie gedaan en flessen gewisseld voor de volgende duik die gepland stond! Nancy kwam ook mee, miste het duiken en wilde toch mee om ‘al was het maar om rondjes te zwemmen…’ Glimlach. Maar ook Rafael, Dirk, Adrie, Sandra, Eddy, Amanda, Anita, Bart Jan en ondergetekende… helaas kon Martijn niet i.v.m. andere afspraken Verraste emoticon.

imageDe tweede duik hebben we bij Zandeiland 6 gedaan i.v.m. de drukte en het feit dat het bij ZE6 lekker rustig was. Eddy ging voor het eerst in het Nederlandse water… dus voor hem was het ook erg wennen… Amanda was al een aantal keer eerder geweest, zelfs toen het best wel fris was in november… Engel Anita was imageer ook weer, een hele tijd niet gedoken, maar na een tijdje bleek ze toch de slag te pakken te hebben. Zelf was ik met Adrie, Dirk en Rafael een rondje gaan zwemmen waar we de wrakjes aandeden en hier 2 grote snoeken, 3 palingen en een paar kleine kreeftjes tegen zijn gekomen Glimlach. Eiland 6 is best wel een leuke locatie omdat je daar langs het 5 meter talud leuke stukken met een steile wand heb.

imageEddy was blij dat ie het allemaal had gered Emoticon met brede lach en toch heel lekker had gedoken! Kon natuurlijk niet verkeerd gaan omdat Sandra haar wakend oog op Amanda en Eddy én Anita had gericht. Maar ze hadden allemaal een leuke duik gemaakt en waren hier vol van toen ze op de boot stonden. Nancy had ook haar baantjes getrokken… Terwijl Adrie het uit-trimmen onder de knie kreeg en Dirk af en toe nog aan het zoeken was hebben we een leuke tocht onderwater gemaakt. Anita pakte het goed op en kreeg het allemaal onder controle Glimlach.

imageTijdens deze duik was er een behoorlijk windje aan komen zetten, temperatuur was ongeveer 10 graden lager (gevoels temperatuur) en grote donkere wolken hadden zich ‘allemaal’ boven Vinkeveen verzameld… Bedroefde emoticon Maar Shireen had met veel zorg het vlees ontdooid en voorbereid, de Nasi met Saté saus gemaakt en alles klaar gezet! Dus de BBQ zou toch echt door gaan Verwarde emoticon. Na een giga plens bui en een paar donders knapte het toch op en hebben we in het zonnetje de BBQ gehouden Glimlach.

imageimage

Het was heel gezellig én lekker waar we een prachtige dag hebben afgesloten met een laatste kop koffie en cake van Nancy! Een super dag besteding Glimlach.

Klik hieronder voor het videoverslag:

 

Advertenties

Over Kees Fransen

Een business consultant met drie grote passies, mijn gezin, het duiken en het vastleggen van deze mooie sport en voor mijn werk ICT automatiseringsprocessen.
Dit bericht werd geplaatst in BBQ, Bootduik, Duiken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s