Prachtige duikdag bij SDVP met een ontmoeting met de Kwabaal

imageTerwijl Bart Jan besloot om lekker in de regen te gaan rondtoeren op zijn motor gingen Martijn, Johan en ondergetekende een mooi duikdag beleven in de Vinkeveense Plassen.

Nadat we omgekleed hadden gingen we een duik team van Zandeiland 4 ophalen, in totaal 10 duikers Glimlach een leuke groep mensen die lekker een daagje uit waren om te genieten van een paar mooie duiken Glimlach.

imageHet was druk met verschillende duikscholen op de plas… dus de keuze was beperkt waarbij we kozen voor het eiland met de betonnen zeilboot! Martijn en Johan waren hier blijkbaar nog niet eerder geweest… hoewel dit eigenlijk een vaste stek voor ons was waar we veel duik uren hebben gemaakt vóórdat het motorbootje gesloopt was… Naast de wrakjes hebben we niet zoveel vis gezien. Toch een lekker duikje gemaakt. Hoewel we eerst even de 18 meter aanraakte wilde Martijn even bovenwater kijken en besloot samen met Johan te kijken waar ze precies waren… voordat ik halverwege was kwamen ze weer  beneden en besloten we op 8 meter diepte naar de kant te zwemmen Glimlach.

imageBij de 7 meter aangekomen liet Scuba Academie een beton blok naast ons naar beneden vallen… schrok er wel van, tegelijk een grote schaduw over ons heen… duidelijk de letters van de duikschool aan de zijkant van de boot. Het was ongeveer 2 á 3 meter van met verwijderd… Toen we later bij onze boot omhoog gingen waren er twee boten van Scuba Academie gearriveerd Bedroefde emoticon

Nadat we de groep mensen op een eiland hadden gedropt zijn we onze tanks gaan wisselen waarbij Martijn er achter kwam dat de tweede duik voor hem niet meer ging lukken Bedroefde emoticon.

imageGelukkig stonden alle 10 duikers nog te wachten waar we ze hadden achtergelaten Grapje… waarna we naar een ander eiland gingen waar nog geen duikers waren geweest. Dit is voor mij ook de leukste duikplek omdat je het meeste natuur ziet, niet zoveel wrakjes maar wel een leuke grillige bodem.

PICT0036Hier zijn we twee snoeken tegengekomen en een Kwabaal!!! Dit is de tweede keer dat ik er een zag, ze zijn bijzonder zeldzaam! De eerste keer zag ik alleen de onderkant, niet de kop… In het bijgaande filmpje zie je hem uitgebreid in beeld Glimlach. mijn dag was bijzonder goed hierdoor Glimlach.

De duikteam van Jan Holster weer afgezet bij ZE 4 en op de basis koffie en administratie Glimlach. Was een geslaagde duikdag!!

Hieronder een korte video samenvatting van de twee duiken:

Advertenties

Over Kees Fransen

Een business consultant met drie grote passies, mijn gezin, het duiken en het vastleggen van deze mooie sport en voor mijn werk ICT automatiseringsprocessen.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s