Duiken in de Rode Zee van Egypte, Sharm el Sheikh

WP_20130624_005We zijn weer eens naar Egypte gegaan, nu midden in de zomer Knipogende emoticon, meestal gaan we in het voor- of najaar! In de zomer is het er best wel warm… nu ook, temperaturen van boven de 40 graden! Nu is er langs de Rode Zee altijd een behoorlijke bries die je lekker afkoelt Verhitte emoticon.

WP_20130625_003Dit jaar hebben we de duiken vooraf geregeld bij de Emperor Divers… dit scheelt namelijk een slok op een borrel… De planning was om de dag een dag te gaan duiken! Michel, Johan en ondergetekende gingen duiken terwijl Léan en Susan in het hotel/resort zaten. Een prima compromis vonden we.

WP_20130627_004Door Emperor Divers werden we netjes opgehaald van het hotel om bij het duikcentrum afgezet te worden, vanuit hier gingen we vervolgens naar de betreffende boten! Het was hoogseizoen, dus best wel een beetje druk…Verraste emoticon te druk naar mijn zin. Hoewel alles best wel vlot en bijzonder geordend verliep hoor.Sukkelige emoticon

We zijn gaan duiken bij Ras Mohamed en Tiran Island, Ras Mohamed is het beschermde natuurgebied terwijl Tiran Islands meer in de grote stroming ligt waardoor je meer kans heb om grote dieren tegen te komen.

PICT0093PICT0080 (2)PICT0051 (2)

In het filmpje heb ik het materiaal van de meeste duiken verwerkt, de mooiste duik is diegene waar we de Wit tip haai tegen kwamen Feestende emoticon en vervolgens de duik waar we een mooie ontmoeting hadden met een Reuze Manta Feestende emoticon Helaas geen beelden, mijn batterij was toen leeg Verraste emoticon… Ik heb wel een onduidelijke foto van deze Manta toen die  er aan kwam… WP_20130627_006Vervolgens een hele mooie duik op het Shark & Yolanda Reef waar we een familie Napoleon vissen tegenkwamen en daar tussen door zwemmende Murenen Emoticon met brede lach.

Kortom een prachtige duik vakantie Emoticon met brede lach met prachtig weer Verhitte emoticon.

Advertenties

Over Kees Fransen

Een business consultant met drie grote passies, mijn gezin, het duiken en het vastleggen van deze mooie sport en voor mijn werk ICT automatiseringsprocessen.
Dit bericht werd geplaatst in Duiken, Egypte. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s