Grot duik aan de Costa Brava

Duiken 001Michel en ondergetekende hebben een paar mooie duiken gemaakt aan de Costa Brave bij het plaatsje L’Escala welke vlak bij de Meda eilanden ligt.

Een duik blijft wel heel speciaal, juist voor mij die toch een claustrofobische aanleg heb… een duik bij duikstek Cala Viuda. Een duik in een onderwater grot duik die een mooie kamer aan het einde van de grot heeft. De grot begint vrij groot maar wordt toch behoorlijk smal aan het einde waar je uiteindelijk in een grotere ruimte terecht komt waar je bovenwater kan komen Glimlach. Bijzonder leuk! Grot is richting de 50 meter lang die begint op een diepte van 14 meter welke langzaam omhoog gaat… Ik had duidelijk aangegeven dat het mogelijk was dat ik halverwege terug zou gaan Teleurgestelde emoticon. Was redelijk gespannen of ik een beklemmend gevoel zou krijgen…

Duiken 032We gingen onderweg met zijn drieën… maar er waren ook een paar biologen aanwezig die allerlei dingen gingen bekijken in de grot. Voordat we de grot ingingen moesten we door een grote poort! Deze poort lag op 14 meter en was bijzonder groot Knipogende emoticon.

Ik heb de heenweg niet gefilmd omdat ik me voorbereide op een imagespannende tocht Knipogende emoticon maar gaande weg ging het geweldig en totaal geen beklemmend gevoel! Ging geweldig Glimlach! Als er een nauwere  doorgang was zou dat ook totaal geen probleem zijn geweest, Ik was volledig ontspannen en genoot van elke seconde! Geen spanning, alleen maar nieuwsgierig hoe het aan het einde zou zijn Knipogende emoticon. Michel is natuurlijk altijd de rust zelve waar je op kan vertrouwen wat denk ik ook veel vertrouwen gaf Knipogende emoticon.

imageHet was een werkelijk adembenemende ervaring om in de grote kamer omhoog te komen Glimlach. De kathedraal noemde de gids het Emoticon met brede lach. Maar ook de terugweg, die ik wel voor een groot deel heb gefilmd, is ook een mooi plaatje Glimlach een lichtblauwe gloed wat je tegemoet komt waar je een paar duikers voor je in het midden ziet hangen… echt een heel bizarre mooie ervaring Emoticon met brede lach.

Kortom ik was heel blij verast omdat ik echt volledig ontspannen was en dat het echt indrukwekkend is om in zo’n grot rond te zwemmen Glimlach.

imageNa het bezoek aan de grot zijn we terug onder de poort gegaan om vervolgens in een grotere en minder diepe grot een rondje te zwemmen. Hierna hebben we nog mooie opname gemaakt van het mooie rode gras en scholen vis Glimlach.

Hieronder een korte film:

Advertenties

Over Kees Fransen

Een business consultant met drie grote passies, mijn gezin, het duiken en het vastleggen van deze mooie sport en voor mijn werk ICT automatiseringsprocessen.
Dit bericht werd geplaatst in Activiteit, Duiken, Spanje. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s